Vloerverwarming

Vloerverwarming laten aanleggen in je woning? De ervaren installateurs van IQ-Duurzaam gaan graag voor je aan de slag. Neem gerust contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

Contact opnemen Telefoonnummer: 06-37313878

Waarom vloerverwarming?

Vloerverwarming kent vele voordelen ten opzichte van de traditionele radiatoren. Het biedt warme voeten in de winter, geeft de warmte gelijkmatig af en het is een zogeheten ‘lage temperatuur verwarming’ (LTV). Dit wil zeggen dat het doorstromende water doorgaans een temperatuur tussen de 30 en 40 graden bedraagt. Dit is een stuk lager dan de temperatuur bij radiatoren, die vaak tot 80 graden wordt gestookt. Door de lagere stooktemperatuur bespaar je bij een goed geïsoleerde woning op de gaskosten, daarnaast is vloerverwarming uitermate geschikt in combinatie met een warmtepomp.

Naast de lagere energielasten bij een goed geïsoleerde woning, geeft het ook veel meer vrijheid voor het inrichten van de woning. Je wordt namelijk niet meer in de indeling beperkt door de positie van de radiatoren.  Ook wordt de warmte beter verdeeld over de ruimte omdat deze overal in de ruimte ligt.

Het is wel belangrijk dat je over een goede (vloer)isolatie beschikt. Ook hier kunnen wij vrijblijvend een passend advies over geven, zodat je het beste rendement uit je vloerverwarming haalt.

Hoogwaardige materialen

Als een vloerverwarming niet goed functioneert of zelf lek is, heeft de reparatie een grote impact. Denk hierbij aan het opnieuw verwijderen van de vloer en eventuele andere waterschade. Om dit te voorkomen werkt IQ-Duurzaam uitsluitend met gecertificeerde installateurs én de allerbeste materialen.

vloerverwarmingZo zijn onze verdelers van RVS en uitgerust met flowmeters, hierdoor is het inregelen erg eenvoudig. Deze verdelers zijn overigens uiterst geschikt in combinatie met een warmtepomp, maar een CV-ketel kan natuurlijk ook. Tevens is het ook mogelijk de verdeler bedraad of draadloos te voorzien van een zoneregeling. Wanneer je de vloerverwarming wil uitbreiden met een pomp, zullen wij een energiezuinige A-label pomp installeren.

De buis die wij gebruiken is een AKB buis (Aluminium Kern Buis). Dit is een hoogwaardige flexibele buis, die is opgebouwd uit een buitenkant van kunststof, met in het midden aluminium en aan de binnenkant weer kunststof. Deze AKB buis is een erg sterke buis en 100% zuurstofdicht. Door de aluminium binnenkant is ook de warmteafgifte per vierkante meter hoger dan een traditionele meerdaagse kunstoog buis. De buis wordt aan 1 stuk in de vloer gelegd, hierdoor komen er dus geen verbindingen in de vloer.

Vloerverwarming frezen

Bij het aanleggen van vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van een freesmachine die sleuven met een hart-hart afstand van 10 cm in de bestaande dekvloer zal frezen. Het stof wat hierbij vrijkomt wordt direct weggezogen en opgevangen, er wordt dus zoveel mogelijk stof arm gefreesd. Vervolgens worden hier de flexibele buizen in een slakkenhuispatroon geplaatst, waarvan de uiteinden worden aangesloten op de verdeler. Tot slot kunnen de sleuven met de buis er in weer gevuld worden, waardoor er weer een mooie egale vloer ontstaat. Afhankelijk van de gekozen vloerafwerking (Hout, laminaat, tegels, PVC, marmoleum etc.) kan het zijn dat de vloer nog moet worden na geëgaliseerd.

Vloerverwarming aanbrengen in de nog te maken dekvloer

Bij een renovatie met schuimbeton of een nieuwbouw project kan het zijn dat de dekvloer waar de vloerverwarming in komt nog gemaakt moet worden.

Ook hier gebruiken wij de hoogwaardige 16mm AKB buis, meestal vastgezet op een net. Ook hier is de hart-hart afstand 10 cm en passen wij een hoogwaardige RVS verdeler met flowmeters toe.

Droogbouw vloerverwarming

Soms komt het voor dat er niet gefreesd kan worden en er te weinig hoogte of draagkracht is voor een (cement) dekvloer. Bijvoorbeeld bij een appartement of in geval van een houten ondervloer. In deze situaties kunnen wij dan een droogbouw vloerverwarming leggen, deze bestaat uit fermacell platen van 18mm 10 mm rockwool isolatie aan de onderzijde. Wanneer er bijbehorende kantstukken worden gebruikt heeft deze plaat ook nog eens een geluiddempende werking.

In de fermacell platen frezen wij een hoogwaardige 12 mm buis met een hoge warmte afgifte van 100 watt per vierkante meter. Tot slot kunnen de sleuven met de buis er in weer gevuld worden, waardoor er weer een mooie egale vloer ontstaat.

Kosten vloerverwarming

De uiteindelijke prijs van een vloerverwarming is afhankelijk van het type verdeler, de kamers en het aantal m2. Over het algemeen zijn de kosten voor een vloerverwarmingsinstallatie vanaf €40,- per vierkante meter. Voor een specifieke prijsopgaaf kan je natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte opvragen.

Contact opnemen

Heb je vragen over vloerverwarming of wil je een offerte opvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Ervaringen van onze klanten

Goed en eerlijk advies. Afspraak is afspraak. Vriendelijk personeel goede service.
Tim Mulder
Tim M.
17:48 06 Feb 21
Vriendelijke medewerkers die zorgvuldig hebben gewerkt om de vloerverwarming aan te leggen. Goede service nadien.
Erna van Poelgeest
Erna van P.
08:25 03 Feb 21
Zorgvuldig en deskundig. Niet alleen onderhoud van de ketel één keer per jaar, ook advies over hoe het duurzamer kan.
Peter Oterdoom
Peter O.
12:04 27 Feb 20
Aanleg 16 zonnepanelen:Deskundig advies, scherpe offerte en vakkundige aanleg. Vriendelijke medewerkers leveren het werk schoon op. Correcte facturering.Kortom een bedrijf en medewerkers waarvan we graag nog een keer gebruik zullen maken.Onderhoudsabonnement cv/zonneboiler is ook een aanrader: scherp geprijsd!Frits
Frits Bolt
Frits B.
06:59 29 Sep 19
Reijk is een attente, zeer vaardige vakman die goed bereikbaar is en altijd snel goede service verzorgt.
Nicole Clerx
Nicole C.
17:47 01 Jun 19
Zonnepanelen geplaatst, vooraf vakkundig advies en voor een mooie prijs. Vriendelijke en vakkundige mensen en ze werken heel netjes en gaan pas weg als alle vragen beantwoord zijn! Ik ben zeer tevreden en kom zeker nog eens terug voor een klus.
Theo Beuker
Theo B.
12:06 10 May 19
Erg fijne mensen om mee te werken en hele goede expertise op het gebied van warmtepompen. Dit bijvoorbeeld op het gebied van installatie, inregelen en advies vooraf.Installeert geen overbodige onderdelen en werken netjes.
Marko Bolt
Marko B.
05:57 27 Feb 19
Ik vond IQ Duurzame Techniek via Internet, toen ik op zoek was naar een erkende, gecertificeerde installateur in Groningen voor onze mechanische ventilatie en boiler. Sindsdien heeft Reijk (eigenaar) bij ons ook een afzuigkap, toiletventilatie, vloerverwarming en een lucht-water warmtepomp geinstalleerd.We zijn uitermate te spreken over Reijk en zijn medewerkers. Reijk laat je—letterlijk—niet in de kou staan. Het scheelt natuurlijk dat ik in Groningen-Stad woon, maar zelfs dan stelt hij ondanks alle werkdruk bij bijv. een storing vaak voor sneller terplekke te zijn dan ik redelijkerwijs kan verwachten. Vandaar dat ik tegenwoordig zelfs vraag in zulke gevallen (beetje omgekeerde wereld) of hij écht wel tijd vrij kan maken.Tegelijkertijd is hij bij een klus altijd goedgehumeurd en geduldig, bijv. bij het geven van (voor mij) begrijpelijke, technische uitleg. Hij heeft ook duidelijk passie voor zijn vak en voor duurzaamheid meer in het algemeen. Verder stelt hij hoge standaarden aan zijn werk, doorgaans eigenlijk hoger dan ikzelf, en hij is heel goed op de hoogte van industrietrends (als consument doe je immers ook heel wat navraag voor zulke grote projecten). Wel heb ik gemerkt dat zijn agenda snel volloopt, dus bij minder dringende projecten kan het even duren om een datum te prikken. Ten slotte zijn de prijzen zeker competitief.Al met al kan ik IQ Duurzame Techniek dus bijzonder aanraden, ervan uitgaande dat er ruimte blijft voor nieuwe klanten.Maarten W., Groningen.
Maarten W
Maarten W
12:37 23 Feb 19
Snelle reactie en vakkundig werk geleverd
Dave Bos (Gide44)
Dave Bos (.
19:31 07 Nov 18
Ik ben erg tevreden. Goed advies en snelle vakkundige service!
Cas Barlag
Cas B.
12:36 26 Oct 18
Gebeld dat mijn verwarming kapot was. Werd dezelfde middag nog gemaakt. Meteen een onderhoudscontract genomen, fantastische service!
Mirjam Vogelzang
Mirjam V.
16:33 09 Apr 18
Super tevreden. We hadden geen onderhoudscontract maar konden toch heel snel en vriendelijk geholpen worden toen de cv-ketel het niet meer deed, wat heel fijn was bij een temperatuur van -10.Daar wij de afspraak maakten een onderhoudscontract te zullen afsluiten, werd hiervoor niks in rekening gebracht.
Saskia Rave
Saskia R.
12:15 01 Mar 18
Heeft heel veel verstand van warmtepompen cvketels zonnepanelen etc.
J.L. Vos
J.L. V.
11:17 19 Feb 18
Perfecte adviezen, ontzettend veel kennis!Betaalbaar flexibel. Door aanpassing in mijn verwarming 700 kw/h stroom bespaart en vorigjaar 678 m3 minder gas gebruikt. Perfect! Ik heb mijn investering al bijna terugverdient binnen 6 maand.Ik heb de afgelopen 10 jaar 4 bedrijven bij mijn CV gehad. Alleen Reijk was in staat om het goed te optimaliseren.Ook zonnecellen laten plaatsen door Reijk. Werkt perfect. We zijn nu bijna op nul voor betalen van elektriciteit. Alles werkt perfect!
Ed Hoiting
Ed H.
13:43 28 Jan 18
fantastisch bedrijf!
Beuker M
Beuker M
21:09 21 Dec 17
Vakkundig en snel. Prima adviezen gegeven! Top.
J Vos
J V.
19:17 25 Nov 17
Normaal doe ik geen recensies, maar dit bedrijf heeft mij letterlijk niet in de kou laten staan. Uitstekende service!
Ford focus
Ford F.
10:48 13 Mar 17
Super blij met zijn service! heeft mijn warmtepomp goed geinstalleerd , heel netjes gedaan en sneller dan ik dacht.
Astrid W (Neya)
Astrid W (.
13:51 24 Jan 17
Fijne service en snel geholpen!
Harm Jan van Kammen
Harm Jan van K.
13:34 24 Jan 17
Snel, netjes en goede informatie!
Bote van Wonderen
Bote van W.
16:33 23 Jan 17