Vloerverwarming laten aanleggen in je woning? De ervaren installateurs van IQ-Duurzaam gaan graag voor je aan de slag. Neem gerust contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende offerte.
Contact opnemen Telefoonnummer: 06-37313878
Waarom vloerverwarming?
Vloerverwarming kent vele voordelen ten opzichte van de traditionele radiatoren. Het biedt warme voeten in de winter, geeft de warmte gelijkmatig af en het is een zogeheten ‘lage temperatuur verwarming’ (LTV). Dit wil zeggen dat het doorstromende water doorgaans een temperatuur tussen de 30 en 40 graden bedraagt. Dit is een stuk lager dan de temperatuur bij radiatoren, die vaak tot 80 graden wordt gestookt. Door de lagere stooktemperatuur bespaar je bij een goed geïsoleerde woning op de gaskosten, daarnaast is vloerverwarming uitermate geschikt in combinatie met een warmtepomp.
Naast de lagere energielasten bij een goed geïsoleerde woning, geeft het ook veel meer vrijheid voor het inrichten van de woning. Je wordt namelijk niet meer in de indeling beperkt door de positie van de radiatoren. Ook wordt de warmte beter verdeeld over de ruimte omdat deze overal in de ruimte ligt.
Het is wel belangrijk dat je over een goede (vloer)isolatie beschikt. Ook hier kunnen wij vrijblijvend een passend advies over geven, zodat je het beste rendement uit je vloerverwarming haalt.
Hoogwaardige materialen
Als een vloerverwarming niet goed functioneert of zelf lek is, heeft de reparatie een grote impact. Denk hierbij aan het opnieuw verwijderen van de vloer en eventuele andere waterschade. Om dit te voorkomen werkt IQ-Duurzaam uitsluitend met gecertificeerde installateurs én de allerbeste materialen.
Zo zijn onze verdelers van RVS en uitgerust met flowmeters, hierdoor is het inregelen erg eenvoudig. Deze verdelers zijn overigens uiterst geschikt in combinatie met een warmtepomp, maar een CV-ketel kan natuurlijk ook. Tevens is het ook mogelijk de verdeler bedraad of draadloos te voorzien van een zoneregeling. Wanneer je de vloerverwarming wil uitbreiden met een pomp, zullen wij een energiezuinige A-label pomp installeren.
De buis die wij gebruiken is een AKB buis (Aluminium Kern Buis). Dit is een hoogwaardige flexibele buis, die is opgebouwd uit een buitenkant van kunststof, met in het midden aluminium en aan de binnenkant weer kunststof. Deze AKB buis is een erg sterke buis en 100% zuurstofdicht. Door de aluminium binnenkant is ook de warmteafgifte per vierkante meter hoger dan een traditionele meerdaagse kunstoog buis. De buis wordt aan 1 stuk in de vloer gelegd, hierdoor komen er dus geen verbindingen in de vloer.
Vloerverwarming frezen
Bij het aanleggen van vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van een freesmachine die sleuven met een hart-hart afstand van 10 cm in de bestaande dekvloer zal frezen. Het stof wat hierbij vrijkomt wordt direct weggezogen en opgevangen, er wordt dus zoveel mogelijk stof arm gefreesd. Vervolgens worden hier de flexibele buizen in een slakkenhuispatroon geplaatst, waarvan de uiteinden worden aangesloten op de verdeler. Tot slot kunnen de sleuven met de buis er in weer gevuld worden, waardoor er weer een mooie egale vloer ontstaat. Afhankelijk van de gekozen vloerafwerking (Hout, laminaat, tegels, PVC, marmoleum etc.) kan het zijn dat de vloer nog moet worden na geëgaliseerd.
Vloerverwarming aanbrengen in de nog te maken dekvloer
Bij een renovatie met schuimbeton of een nieuwbouw project kan het zijn dat de dekvloer waar de vloerverwarming in komt nog gemaakt moet worden.
Ook hier gebruiken wij de hoogwaardige 16mm AKB buis, meestal vastgezet op een net. Ook hier is de hart-hart afstand 10 cm en passen wij een hoogwaardige RVS verdeler met flowmeters toe.
Droogbouw vloerverwarming
Soms komt het voor dat er niet gefreesd kan worden en er te weinig hoogte of draagkracht is voor een (cement) dekvloer. Bijvoorbeeld bij een appartement of in geval van een houten ondervloer. In deze situaties kunnen wij dan een droogbouw vloerverwarming leggen, deze bestaat uit fermacell platen van 18mm 10 mm rockwool isolatie aan de onderzijde. Wanneer er bijbehorende kantstukken worden gebruikt heeft deze plaat ook nog eens een geluiddempende werking.
In de fermacell platen frezen wij een hoogwaardige 12 mm buis met een hoge warmte afgifte van 100 watt per vierkante meter. Tot slot kunnen de sleuven met de buis er in weer gevuld worden, waardoor er weer een mooie egale vloer ontstaat.
Kosten vloerverwarming
De uiteindelijke prijs van een vloerverwarming is afhankelijk van het type verdeler, de kamers en het aantal m2. Over het algemeen zijn de kosten voor een vloerverwarmingsinstallatie vanaf €40,- per vierkante meter. Voor een specifieke prijsopgaaf kan je natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte opvragen.
Contact opnemen
Heb je vragen over vloerverwarming of wil je een offerte opvragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.