Over ons

IQ Duurzaam

Wie zijn wij?

Wij zijn IQ Duurzaam, een duurzaam installatiebedrijf dat helpt bij het vinden en realiseren van de beste energiezuinige en toekomstbestendige oplossing voor woningen en gebouwen.

Wat doen wij?

Wij adviseren en installeren duurzame oplossingen voor particulieren en bedrijven. Denk hierbij aan warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, vloerverwarming en laagtemperatuur radiatoren. Ook verlenen wij het onderhoud aan installaties voor de verwarming, warmwater en ventilatie. Hierdoor blijven de installaties veilig en energiezuinig presteren.

Wat is onze werkwijze?

Als eerste komen wij langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ter plaatse kijken wij dan ook naar de mogelijke verbeterpunten van het gebouw en maken maken wij een plan van aanpak.

Uit het plan van aanpak kan bijvoorbeeld best naar voren komen dat er voor wij aan de slag kunnen er eerst aan de isolatie gewerkt moet worden om het warmteverlies te beperken. Deze werkzaamheden voeren wij zelf niet uit, maar wij kunnen hierin wel adviseren en contacten aandragen voor de juiste uitvoering. Vervolgens wordt er gekeken wat voor afgifte systeem er het beste kan worden toegepast en wat voor warmtebron hier het beste bij past. Er wordt een realistische inschatting gemaakt van wat de installatie aan energie gaat gebruiken. Met deze inschatting kunnen wij bepalen wat er aan zonne-energie moet worden opgewekt.

De kracht van IQ Duurzaam

De kracht van IQ Duurzaam is dat wij het gehele systeem kunnen realiseren. Van zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp tot aan de vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren. Doordat wij het totaalpakket installeren kunnen wij de apparaten en materialen optimaal op elkaar afstemmen en samen laten werken wat voor een comfortabele en energiezuinige woning zorgt. Het uiteindelijke onderhoud aan dit systeem voeren wij natuurlijk ook graag voor je uit.

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen, waken voor verspilling en leveren systemen met een lange levensduur.

Wil je meer weten over IQ Duurzaam? Neem dan gerust contact met ons op.