Split airco

Verkoelen en duurzaam verwarmen

Airco

Airco kopen en laten installeren

Airco, tegenwoordig ook wel ‘lucht-lucht warmtepomp’ genoemd. Erg prettig in de hete zomer om je huis te verkoelen. Maar wist je dat ze tegenwoordig ook steeds vaker worden gebruikt om de woning s’winters op een duurzame manier te verwarmen? IQ-Duurzaam adviseert en installeert airco systemen van de betrouwbaarste merken, waaronder Daikin en LG.

Werking (Multi) split airco

In de ruimte waar het binnendeel geplaatst is wordt lucht aangezogen, verwarmd of gekoeld en vervolgens weer in de ruimte uitgeblazen. In het geval van koelen wordt de warmte uit de binnenlucht gehaald en via het koelmiddel naar het buitendeel getransporteerd. Dit buitendeel geeft het vervolgens weer af aan de buitenlucht. In geval van verwarmen werkt dit precies andersom.

Duurzaamheid

Airco systemen staan erom bekend veel stroom te verbruiken, maar weet je dat airco systemen met een A++ label tegenwoordig een stuk zuiniger zijn? Daarnaast is een moderne airco als lucht-lucht warmtepomp ook uitermate geschikt voor het verwarmen van de ruimtes. Hiermee is het een volwaardig alternatief voor de traditioneel gasgestookte CV installatie.

Zonnepanelen

Een airco installatie in combinatie met zonnepanelen is extra interessant. Dit is zeker het geval tijdens warme dagen waarbij de airco vaak lang en intensief wordt gebruikt en de zonnepanelen ondertussen zorgen dat er meer dan voldoende energie wordt opgewekt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een (multi) split-airco installatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende offerte

Benieuwd naar de mogelijkheden van een (multi) split airco systeem?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 06-37313878 of via onderstaand contactformulier.

Klanten over IQ-Duurzaam

Goed en eerlijk advies. Afspraak is afspraak. Vriendelijk personeel goede service.
Tim Mulder
Tim M.
17:48 06 Feb 21
Vriendelijke medewerkers die zorgvuldig hebben gewerkt om de vloerverwarming aan te leggen. Goede service nadien.
Erna van Poelgeest
Erna van P.
08:25 03 Feb 21
Marinus Veldhuizen
Marinus V.
11:46 12 Aug 20
Zorgvuldig en deskundig. Niet alleen onderhoud van de ketel één keer per jaar, ook advies over hoe het duurzamer kan.
Peter Oterdoom
Peter O.
12:04 27 Feb 20
Aanleg 16 zonnepanelen:Deskundig advies, scherpe offerte en vakkundige aanleg. Vriendelijke medewerkers leveren het werk schoon op. Correcte facturering.Kortom een bedrijf en medewerkers waarvan we graag nog een keer gebruik zullen maken.Onderhoudsabonnement cv/zonneboiler is ook een aanrader: scherp geprijsd!Frits
Frits Bolt
Frits B.
06:59 29 Sep 19
Reijk is een attente, zeer vaardige vakman die goed bereikbaar is en altijd snel goede service verzorgt.
Nicole Clerx
Nicole C.
17:47 01 Jun 19
Zonnepanelen geplaatst, vooraf vakkundig advies en voor een mooie prijs. Vriendelijke en vakkundige mensen en ze werken heel netjes en gaan pas weg als alle vragen beantwoord zijn! Ik ben zeer tevreden en kom zeker nog eens terug voor een klus.
Theo Beuker
Theo B.
12:06 10 May 19
Erg fijne mensen om mee te werken en hele goede expertise op het gebied van warmtepompen. Dit bijvoorbeeld op het gebied van installatie, inregelen en advies vooraf.Installeert geen overbodige onderdelen en werken netjes.
Marko Bolt
Marko B.
05:57 27 Feb 19
Ik vond IQ Duurzame Techniek via Internet, toen ik op zoek was naar een erkende, gecertificeerde installateur in Groningen voor onze mechanische ventilatie en boiler. Sindsdien heeft Reijk (eigenaar) bij ons ook een afzuigkap, toiletventilatie, vloerverwarming en een lucht-water warmtepomp geinstalleerd.We zijn uitermate te spreken over Reijk en zijn medewerkers. Reijk laat je—letterlijk—niet in de kou staan. Het scheelt natuurlijk dat ik in Groningen-Stad woon, maar zelfs dan stelt hij ondanks alle werkdruk bij bijv. een storing vaak voor sneller terplekke te zijn dan ik redelijkerwijs kan verwachten. Vandaar dat ik tegenwoordig zelfs vraag in zulke gevallen (beetje omgekeerde wereld) of hij écht wel tijd vrij kan maken.Tegelijkertijd is hij bij een klus altijd goedgehumeurd en geduldig, bijv. bij het geven van (voor mij) begrijpelijke, technische uitleg. Hij heeft ook duidelijk passie voor zijn vak en voor duurzaamheid meer in het algemeen. Verder stelt hij hoge standaarden aan zijn werk, doorgaans eigenlijk hoger dan ikzelf, en hij is heel goed op de hoogte van industrietrends (als consument doe je immers ook heel wat navraag voor zulke grote projecten). Wel heb ik gemerkt dat zijn agenda snel volloopt, dus bij minder dringende projecten kan het even duren om een datum te prikken. Ten slotte zijn de prijzen zeker competitief.Al met al kan ik IQ Duurzame Techniek dus bijzonder aanraden, ervan uitgaande dat er ruimte blijft voor nieuwe klanten.Maarten W., Groningen.
Maarten W
Maarten W
12:37 23 Feb 19
Joël palmans
Joël P.
21:03 29 Nov 18
Snelle reactie en vakkundig werk geleverd
Dave Bos (Gide44)
Dave Bos (.
19:31 07 Nov 18
Ik ben erg tevreden. Goed advies en snelle vakkundige service!
Cas Barlag
Cas B.
12:36 26 Oct 18
Daniël de Vries
Daniël de V.
14:19 25 Oct 18
Judith Waleson
Judith W.
17:04 09 Apr 18
Winn Mr
Winn M.
16:39 09 Apr 18
Gebeld dat mijn verwarming kapot was. Werd dezelfde middag nog gemaakt. Meteen een onderhoudscontract genomen, fantastische service!
Mirjam Vogelzang
Mirjam V.
16:33 09 Apr 18
Dennis Kuipers
Dennis K.
11:20 08 Apr 18
Super tevreden. We hadden geen onderhoudscontract maar konden toch heel snel en vriendelijk geholpen worden toen de cv-ketel het niet meer deed, wat heel fijn was bij een temperatuur van -10.Daar wij de afspraak maakten een onderhoudscontract te zullen afsluiten, werd hiervoor niks in rekening gebracht.
Saskia Rave
Saskia R.
12:15 01 Mar 18
Heeft heel veel verstand van warmtepompen cvketels zonnepanelen etc.
J.L. Vos
J.L. V.
11:17 19 Feb 18
Perfecte adviezen, ontzettend veel kennis!Betaalbaar flexibel. Door aanpassing in mijn verwarming 700 kw/h stroom bespaart en vorigjaar 678 m3 minder gas gebruikt. Perfect! Ik heb mijn investering al bijna terugverdient binnen 6 maand.Ik heb de afgelopen 10 jaar 4 bedrijven bij mijn CV gehad. Alleen Reijk was in staat om het goed te optimaliseren.Ook zonnecellen laten plaatsen door Reijk. Werkt perfect. We zijn nu bijna op nul voor betalen van elektriciteit. Alles werkt perfect!
Ed Hoiting
Ed H.
13:43 28 Jan 18
fantastisch bedrijf!
Beuker M
Beuker M
21:09 21 Dec 17
Vakkundig en snel. Prima adviezen gegeven! Top.
J Vos
J V.
19:17 25 Nov 17
Rob Visser
Rob V.
11:07 28 Jul 17
Normaal doe ik geen recensies, maar dit bedrijf heeft mij letterlijk niet in de kou laten staan. Uitstekende service!
Ford focus
Ford F.
10:48 13 Mar 17
Super blij met zijn service! heeft mijn warmtepomp goed geinstalleerd , heel netjes gedaan en sneller dan ik dacht.
Astrid W (Neya)
Astrid W (.
13:51 24 Jan 17
Fijne service en snel geholpen!
Harm Jan van Kammen
Harm Jan van K.
13:34 24 Jan 17
Snel, netjes en goede informatie!
Bote van Wonderen
Bote van W.
16:33 23 Jan 17