Split airco

Verkoelen en duurzaam verwarmen

Airco

Airco kopen en laten installeren

Airco, tegenwoordig ook wel ‘lucht-lucht warmtepomp’ genoemd. Erg prettig in de hete zomer om je huis te verkoelen. Maar wist je dat ze tegenwoordig ook steeds vaker worden gebruikt om de woning s’winters op een duurzame manier te verwarmen? IQ-Duurzaam adviseert en installeert airco systemen van de betrouwbaarste merken, waaronder Daikin en LG.

Werking (Multi) split airco

In de ruimte waar het binnendeel geplaatst is wordt lucht aangezogen, verwarmd of gekoeld en vervolgens weer in de ruimte uitgeblazen. In het geval van koelen wordt de warmte uit de binnenlucht gehaald en via het koelmiddel naar het buitendeel getransporteerd. Dit buitendeel geeft het vervolgens weer af aan de buitenlucht. In geval van verwarmen werkt dit precies andersom.

Duurzaamheid

Airco systemen staan erom bekend veel stroom te verbruiken, maar weet je dat airco systemen met een A++ label tegenwoordig een stuk zuiniger zijn? Daarnaast is een moderne airco als lucht-lucht warmtepomp ook uitermate geschikt voor het verwarmen van de ruimtes. Hiermee is het een volwaardig alternatief voor de traditioneel gasgestookte CV installatie.

Zonnepanelen

Een airco installatie in combinatie met zonnepanelen is extra interessant. Dit is zeker het geval tijdens warme dagen waarbij de airco vaak lang en intensief wordt gebruikt en de zonnepanelen ondertussen zorgen dat er meer dan voldoende energie wordt opgewekt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een (multi) split-airco installatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende offerte

Benieuwd naar de mogelijkheden van een (multi) split airco systeem?

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@iq-duurzaam.nl.

 

 

Klanten over IQ-Duurzaam

Goede communicatie, nette installatie en goed bereikbaar voor vragen. Absoluut een aanrader!
Steven de J.
Steven de J.
1705217617
Vandaag heeft IQ Duurzaam naar volle tevredenheid zonnepanelen bij ons geïnstalleerd en onze stoppenkast vervangen. Van offerte-aanvraag tot uitvoering een zeer positieve ervaring! Ze reageren snel op mailberichten, ze leveren kwaliteitsproducten, werken met een vast professioneel team en niet te vergeten; ze werken veilig!
Rolf M.
Rolf M.
1686073955
Erg tevreden over de vloerverwarming die we door dit bedrijf hebben laten infrezen. Mensen met hart voor hun vak die kwaliteit willen leveren en geen genoegen nemen met half werk.
Joren H.
Joren H.
1653926154
Goed en eerlijk advies. Afspraak is afspraak. Vriendelijk personeel goede service.
Tim M.
Tim M.
1612633681
Vriendelijke medewerkers die zorgvuldig hebben gewerkt om de vloerverwarming aan te leggen. Goede service nadien.
Erna van P.
Erna van P.
1612340727
Marinus V.
Marinus V.
1597232799
Zorgvuldig en deskundig. Niet alleen onderhoud van de ketel één keer per jaar, ook advies over hoe het duurzamer kan.
Peter O.
Peter O.
1582805047
Aanleg 16 zonnepanelen:Deskundig advies, scherpe offerte en vakkundige aanleg. Vriendelijke medewerkers leveren het werk schoon op. Correcte facturering.Kortom een bedrijf en medewerkers waarvan we graag nog een keer gebruik zullen maken.Onderhoudsabonnement cv/zonneboiler is ook een aanrader: scherp geprijsd!Frits
Frits B.
Frits B.
1569740396
Reijk is een attente, zeer vaardige vakman die goed bereikbaar is en altijd snel goede service verzorgt.
Nicole C.
Nicole C.
1559411275
Zonnepanelen geplaatst, vooraf vakkundig advies en voor een mooie prijs. Vriendelijke en vakkundige mensen en ze werken heel netjes en gaan pas weg als alle vragen beantwoord zijn! Ik ben zeer tevreden en kom zeker nog eens terug voor een klus.
T B
T B
1557489987
Erg fijne mensen om mee te werken en hele goede expertise op het gebied van warmtepompen. Dit bijvoorbeeld op het gebied van installatie, inregelen en advies vooraf.Installeert geen overbodige onderdelen en werken netjes.
Marko B.
Marko B.
1551247068
Ik vond IQ Duurzame Techniek via Internet, toen ik op zoek was naar een erkende, gecertificeerde installateur in Groningen voor onze mechanische ventilatie en boiler. Sindsdien heeft Reijk (eigenaar) bij ons ook een afzuigkap, toiletventilatie, vloerverwarming en een lucht-water warmtepomp geinstalleerd.We zijn uitermate te spreken over Reijk en zijn medewerkers. Reijk laat je—letterlijk—niet in de kou staan. Het scheelt natuurlijk dat ik in Groningen-Stad woon, maar zelfs dan stelt hij ondanks alle werkdruk bij bijv. een storing vaak voor sneller terplekke te zijn dan ik redelijkerwijs kan verwachten. Vandaar dat ik tegenwoordig zelfs vraag in zulke gevallen (beetje omgekeerde wereld) of hij écht wel tijd vrij kan maken.Tegelijkertijd is hij bij een klus altijd goedgehumeurd en geduldig, bijv. bij het geven van (voor mij) begrijpelijke, technische uitleg. Hij heeft ook duidelijk passie voor zijn vak en voor duurzaamheid meer in het algemeen. Verder stelt hij hoge standaarden aan zijn werk, doorgaans eigenlijk hoger dan ikzelf, en hij is heel goed op de hoogte van industrietrends (als consument doe je immers ook heel wat navraag voor zulke grote projecten). Wel heb ik gemerkt dat zijn agenda snel volloopt, dus bij minder dringende projecten kan het even duren om een datum te prikken. Ten slotte zijn de prijzen zeker competitief.Al met al kan ik IQ Duurzame Techniek dus bijzonder aanraden, ervan uitgaande dat er ruimte blijft voor nieuwe klanten.Maarten W., Groningen.
Maarten W
Maarten W
1550925445
Joël P.
Joël P.
1543525385
Snelle reactie en vakkundig werk geleverd
Dave Bos (.
Dave Bos (.
1541619075
Ik ben erg tevreden. Goed advies en snelle vakkundige service!
Cas B.
Cas B.
1540557386
Daniël de V.
Daniël de V.
1540477181
Judith W.
Judith W.
1523293444
Winne
Winne
1523291991
Gebeld dat mijn verwarming kapot was. Werd dezelfde middag nog gemaakt. Meteen een onderhoudscontract genomen, fantastische service!
Mirjam V.
Mirjam V.
1523291593
Dennis K.
Dennis K.
1523186405
Super tevreden. We hadden geen onderhoudscontract maar konden toch heel snel en vriendelijk geholpen worden toen de cv-ketel het niet meer deed, wat heel fijn was bij een temperatuur van -10.Daar wij de afspraak maakten een onderhoudscontract te zullen afsluiten, werd hiervoor niks in rekening gebracht.
Saskia R.
Saskia R.
1519906513
Heeft heel veel verstand van warmtepompen cvketels zonnepanelen etc.
J.L. V.
J.L. V.
1519039032
Perfecte adviezen, ontzettend veel kennis!Betaalbaar flexibel. Door aanpassing in mijn verwarming 700 kw/h stroom bespaart en vorigjaar 678 m3 minder gas gebruikt. Perfect! Ik heb mijn investering al bijna terugverdient binnen 6 maand.Ik heb de afgelopen 10 jaar 4 bedrijven bij mijn CV gehad. Alleen Reijk was in staat om het goed te optimaliseren.Ook zonnecellen laten plaatsen door Reijk. Werkt perfect. We zijn nu bijna op nul voor betalen van elektriciteit. Alles werkt perfect!
Ed H.
Ed H.
1517146997
fantastisch bedrijf!
Beuker M
Beuker M
1513890599
Vakkundig en snel. Prima adviezen gegeven! Top.
J V.
J V.
1511637447
Normaal doe ik geen recensies, maar dit bedrijf heeft mij letterlijk niet in de kou laten staan. Uitstekende service!
Ford F.
Ford F.
1489402084
Super blij met zijn service! heeft mijn warmtepomp goed geinstalleerd , heel netjes gedaan en sneller dan ik dacht.
Fijne service en snel geholpen!
Harm Jan van K.
Harm Jan van K.
1485264846
Snel, netjes en goede informatie!
Bote van W.
Bote van W.
1485189218
js_loader