CV ketel ontluchten

CV ketel ontluchten
17 mei 2015 admin

cv ketel ontluchtenWorden de radiatoren niet meer zo warm als voorheen of hoor je borrelende geluiden uit de radiatoren komen? Dan is de kans groot dat er lucht in het verwarmingssysteem aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat de verwarming minder goed functioneert en meer energie gebruikt dan nodig, erg zonde natuurlijk!

Gelukkig is dit probleem heel makkelijk zelf te verhelpen. Door middel van onderstaand stappenplan kan je zelf eenvoudig de cv ketel ontluchten.

Wat heb je nodig om de Cv-ketel te ontluchten?

  1. Een doekje of handdoek
  2. De ontluchtingssleutel, deze is standaard bij de ketel geleverd. Deze sleutels zijn overigens ook online of bij de bouwmarkt verkrijgbaar.

Stappenplan ontluchten:

Tip: Begin met de radiatoren beneden in de woning en werk naar boven.

  1. Zet de thermostaat zo laag mogelijk.
  2. Draai de kraan van de radiator dicht
  3. Zorg ervoor dat je een doek bij de hand hebt en draai langzaam het ontluchtingsventiel open met de ontluchtingssleutel.
  4. Wacht totdat alle lucht ontsnapt is en vang het vrijgekomen water op met de doek.
  5. Draai het ontluchtingsventiel weer dicht als er geen lucht meer uit de radiator komt.

De radiatoren zijn nu ontlucht en het borrelende geluid zou nu weg moeten zijn. Het is nu belangrijk om de druk van de Cv-ketel te controleren en indien nodig de cv-ketel bij te vullen.

CV-ketel onderhouden

Om de Cv-ketel in topconditie te houden is het tevens van belang dat deze tijdig onderhouden wordt. Hiervoor kan er een CV-ketel onderhoudscontract worden afgesloten, hiermee weet je zeker dat de ketel juist en tijdig onderhouden wordt.