Zonneboilers

IQ Duurzame Techniek levert zonneboilers van o.a. CitrinSolar, HrSolar, Dutch Solar System, Rivusol en Vaillant.

Wij voeren onderhoud uit en lossen storingen op bij alle merken zonneboilers.

Met een hoog rendement zonneboiler kies je voor energiebesparing, duurzaamheid en een goed gevoel. Neem een warme douche of bad zonder rekening te houden met het verbruik van fossiele brandstoffen. Je gebruikt namelijk zonnewarmte: de grootste alternatieve energiebron ter wereld.

Waarom een Zonneboiler

  • Vermindering van de CO2 uitstoot.
  • Verwarmingskosten dalen direct tot maximaal 60% afhankelijk van het gekozen pakket.
  • De gewonnen warmte wordt lokaal opgeslagen in de boiler of het buffervat, dus niet afhankelijk van salderingsregeleningen of andere voorwaarden die de netbeheerder kan stellen zoals bij PV panelen.
  • Het rendement van vlakkeplaat collectoren ligt 5 tot 6 maal hoger dan van een PV-paneel.
  • Besparingen zijn belastingvrij.
  • Telkens als de energieprijs stijgt, stijgt ook de opbrengst.
  • De investering is in enkele jaren terugverdiend.
  • Onroerend goed stijgt in waarde en is beter verhuurbaar.
  • Uw energielabel verbetert.
  • Hoogwaardige, betrouwbare en onderhoudsarme in Nederland of Duitsland geproduceerde technologie.

Werking Zonneboiler

In de collector op wordt zonlicht omgezet in warmte. De zonnestralen worden met behulp van het prismatische zonneveiligheidsglas naar de absorber geleid, waar de vloeistof verwarmd wordt.

De opgewarmde vorstvrije vloeistof (deze vloeistof is op basis van natuurlijke producten en niet giftig) wordt door de energiezuinige circulatiepomp door de spiraalwisselaar onder in de boiler gepompt. Hier wordt de warmte afgegeven aan het water in de boiler en de afgekoelde vloeistof stroomt weer de collector in om daar weer opgewarmd te worden.

De temperatuur verschil regeling zorgt ervoor dat de circulatiepomp alleen draait wanneer de temperatuur in de collector hoger is dan onder in het buffervat(boiler). Als er niet genoeg warmte in de boiler aanwezig springt de combi-ketel automatisch aan en brengt het water op temperatuur, zo heeft u toch altijd warm water.

iq-duurzaam-zonneboiler

CitrinSolar

CitrinSolar GmbH stelt zich tot taak voor mens, natuur en omgeving technisch en kwalitatief hoogstaande producten te
ontwikkelen voor de productie van schone, hernieuwbare energieën. Dankzij de combinatie van efficiënte, vernieuwende zonnecollectoren met een intelligente opslagtechnologie creëren
wij op maat gemaakte oplossingen voor alle behoeften op vlak van gebruikswater-, verwarmings- en zwembadtechniek.

Zonnecollectoren op het dak

Dutch Solar System

DSS biedt horizontaal en verticaal geplaatste collectoren in combinatie met RVS boilers van 95, 120 en 180 liter welke een intern terugloopvat voor de collector vloeistof hebben. Voordeel van het terugloop systeem is dat wanneer de boiler de maximale temperatuur heeft bereikt de pomp stopt met draaien en de collectorvloeistof terugloopt in het vat. Hierdoor raakt de collector vloeistof niet oververhit en gaat deze langer mee.

Zie ook www.dutchsolarsystems.com

DSS 120

HR Solar

HR Solar is een Nederlands merk  dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Alle gebruikte componenten zijn 100% recyclebaar. Het rendement en de kwaliteit zijn ook bijzonder hoog. Het formaat van de collectoren is gelijk aan die van een PV paneel zodat de HR Solar collectoren eventueel  samen met een pv paneel op een rail gemonteerd kunnen worden. Wij leveren complete samengestelde systemen die afgesteld op het verbruik en de situatie van de gebruiker. Om te bepalen welk systeem het beste bij uw situatie past kunt u de calculator gebruiken.

Website HR Solar

HRsolar_zwart-300x180