Service en onderhoud

Energie- en ventilatietoestellen werken het beste wanneer ze regelmatig onderhouden worden. Met jaarlijks onderhoud gaat je toestel langer mee en de kans op storingen is kleiner. Wij controleren bovendien of het apparaat nog veilig werkt. Ook stellen we je toestel bij iedere onderhoudsbeurt energiezuinig af. Zo kan het optimaal functioneren, geniet je van meer wooncomfort en bespaar je op je energierekening.

Bij IQ duurzaam zijn voor diverse toestellen service abonnementen af te sluiten. Bij ieder abonnement voeren wij elke 12 maanden een onderhoudsbeurt uit. Bij het verhelpen van een opgetreden storing rekenen wij geen uurloon en geen voorrijkosten. Na het eerste jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Wij onderhouden de volgende toestellen:

icon box image

CV-Ketel abonnement

click the edit button to change this text.

icon box image

Zonneboiler abonnement

click the edit button to change this text.

Kwaliteitslabel voor cv onderhoud

OK CV is het enige kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Ieder installatiebedrijf met het OK CV logo voldoet aan strenge eisen en werkt met ‘Energie Service Specialisten’ om je cv-ketel te inspecteren en te onderhouden.

Ook de Energie Service Specialisten van IQ Duurzaam zijn gediplomeerde monteurs die het ketelonderhoud bij je thuis uitvoeren. Zo weet je zeker dat het onderhoud aan je cv-ketel plaatsvindt volgens de voorschriften van de fabrikant en dat de monteur alles uit de kast haalt om in jouw huis voor zo veel mogelijk veiligheid en energiebesparing te zorgen.

Hoe werkt OK CV?

Wij onderhouden je ketel volgens het heldere stappenplan van het OK CV kwaliteitslabel.

Wij inspecteren en onderhouden je cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant. Daarna regelen we de ketel optimaal in.

Wij voeren metingen uit, zoals een meting van de CO-waarde (koolmonoxide) en de CO2-waarde (kooldioxide). Wij vergelijken de uitkomsten met de waardes van de fabrikant. Bij grote afwijkingen kan de ketel onveilig zijn. Wij gaan dan op zoek naar de oorzaken. We stellen vast of het vermogen van de ketel goed is afgestemd op de radiatoren en eventuele andere afgiftebronnen, zoals onder andere convectoren en vloerverwarming.

Onze specialist geeft je een schriftelijk advies over het energiezuinig gebruik van je cv-installatie. Dat advies staat in het beoordelingsrapport dat je ontvangt. Wij kunnen je bijvoorbeeld adviseren over het verbeteren van de cv-installatie of over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Maar ook over het nemen van energiebesparende maatregelen waardoor je minder geld kwijt bent aan energie. Denk aan isolatie of de aanschaf van zonnepanelen.

Tot slot registreren wij de onderhoudsbeurt van je cv-ketel in een landelijke databank. Via een steekproef controleert de Stichting OK voor Installaties regelmatig of de onderhoudsbeurten volgens alle regels van OK CV zijn uitgevoerd. Zo waarborgen we de kwaliteit.

Mocht er zich een storing in je toestel voordoen dan is IQ Duurzaam snel ter plaatse om het probleem volledig op te lossen. IQ werkt op afspraak, zodat je geen dag of dagdeel hoeft thuis te blijven om te wachten op de monteur. Ook is het mogelijk om het onderhoud in de avonduren uit te voeren.